Acasa» Info» Tipuri de Licente

TIPURI DE LICENTE

                           LICENTA DE UTILIZARE A MUZICII IN SCOP LUCRATIV

Activitatea DJ-ilor se încadrează la punctul I.1.1 din metodologie. Remuneraţia aferentă licenţei are valoarea minimă de 105 Ron plus TVA/ an.  Licenţa se eliberează numai pentru perioade de 12 luni, după achitarea remuneraţiei fixe. La expirarea licenţei, DJ-ii raportează situaţia încasărilor brute, iar UPFR calculează şi facturează către ADJPR. DJ-ul va achita diferenţa de remuneraţie care rezultă faţă de suma fixă deja plătită.  Descarca Formularul              


                          


                                LICENTA  DE  REPRODUCERE A FONOGRAMELOR
  


    Licenta de reproducere a muzicii emisa de UPFR se acorda persoanelor fizice si persoanelor juridice numai dupa obtinerea licentei de utilizare a muzicii in scop ambiental sau lucrativ pentru realizarea de copii de lucru exclusiv pentru comunicare publica.
   Reproducerea pieselor muzicale este utilă pentru creare de playlist-uri prestabilite, cu stocarea fonogramelor pe diferite suporturi (cd, dvd, hard disk), în vederea folosirii comode a seturilor de melodii preferate în spaţiile în care comunică public muzica.
   Uniunea Producătorilor de Fonograme din România este singurul organism de gestiune colectivă din România care emite acest tip de licenţă în numele producătorilor pe care îi reprezintă.”

Licenta nu este transferabila.
Valabilitatea licentei UPFR de utilizare neexclusiva a muzicii este de 12 luni, in valoare de 1200 Ron plus TVA si se poate achita in maxim 2 rate egale.